Tekemistä

Luontopolku Vänön luontopolku on kunnostettu ja tarjoaa nyt kaksi eri pituista kävelyreittiä. Nauti näköaloista, lue tarinoita saaresta ja sen luonnosta ja tee retki vaikka pohjoisrannalle, jossa voit seurata ohi lipuvia purjeveneitä ja jääkauden hiomilla silokallioilla.

Opastukset: "Kummituskierros": Kansanperinnettä ja jännittäviä tarinoita sisältävä kävely saaren "kummituspaikkoihin". Tai  luonto- ja kulttuurikierros 1,5 h kappelille ja hiekkarannalle. Tilataan numerosta 0400-744076.

Kulttuuritalo Kulttuuritalo on Vänön monipuolisen toiminnan keskus. Vänö Vänner yhdistys järjestää siellä näyttelyjä, juhlia, kerhoiltoja, musiikkitapahtumia, lasten kerhoja yms. Tilaa sopii myös häihin ja muihin perhejuhliin. Haluatko vuokrata tilan?Soita: +358 400744076

Kappeli Vänön perinteikäs kappeli saaren itäosassa. Kappelille johtaa n. kilometrin pituinen polku, joka jatkuu hiekkarannelle saakka. Jo 1600-luvulla oli tällä paikalla oli kappeli, jonka tanskalainen kapteeni Klas kertomuksen mukaan lahjoitti saarelle. Nykyinen kappeli on vuodelta 1975. Kappelissa järjestetään jumalanpalveluksia kesäisin. Katso ajat tapahtumakalenterista. On myös mahdollista varata sitä häitä varten.

Frisbeegolf Vänön rata ei ole pitkä eikä vaativa. Voit lainata Vänö Vänner yhdistyksen kiekkoja. Pieni pantti kiekoista peritään sen varmistamiseksi, että saadaan ne myös takaisin.

Geocash On nykypäivän aarteenetsintää. Vänöllä on geocash rata. Ensimmäinen koordinaatti radalle on N 59°52.243’ E022°11.692’
 

Kesätapahtumat: Lue kesäinfoa Vänön Kaikenlainen-lehtisestä!