Näe ja koe

Luontopolku: Vänöllä on kaksi eri pituista viitoitettua kävelyreittiä.Pohjoisrannalle kulkevan 2,5 km reitin varrella on tauluja, jotka kertovat saaren luonnosta ja historiasta. Täällä näet tervaleppälehtoja ja jääkauden jälkiä, siirtolohkareita ja muinaisrantoja sekä sileitä kallioita. Kappelin suuntaan kulkeva reitti ohittaa lammashakoja ja kappelia ympäröi kanervanummi, joka ulottuu hiekkarannalle. Kappelinniemen kärjessä on lintujen suosima paikka, joten liikuthan varoen. Tällä alueella voi nähdä Salpausselkä III harjun nousevan pinnalle merenpohjasta.

Hiekkaranta: sijaisee saaren itäosassa n. kilometrin päässä satamasta. Hiekkarannalla on Vänö Vännerien ylläpitämä ulkohuussi. Muistathan noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita koko saarella!

Opastukset: Saaren elämää ja tarinoita, tilataan numerosta 0400-744076.

Kulttuuritalo: Kulttuuritalo on Vänön monipuolisen toiminnan keskus. Vänö Vänner yhdistys järjestää siellä näyttelyjä, juhlia, kerhoiltoja, musiikkitapahtumia, lasten kerhoja yms. Tilaa sopii myös häihin ja muihin perhejuhliin. Tai vaikka joogaan tai tanssiharjoituksiin. Haluatko vuokrata tilan? Soita: +358 400744076

Kappeli: Vänön merenkulkijakappeli sijaitsee saaren itäosassa. Jo 1600-luvulla oli tällä paikalla oli kappeli, jonka tanskalainen kapteeni Klas kertomuksen mukaan lahjoitti saarelle. Nykyinen kappeli on vuodelta 1975. Kappelissa järjestetään jumalanpalveluksia kesäisin. On myös mahdollista varata sitä häitä varten.

Luontoretriitti: Vänölle voit vetäytyä ympäri vuoden omaan rauhaan ja palautumaan. Erityisesti kesälomakauden ulkopuolella majoitut edullisesti. Jos haluat järjestää ohjatun retriitin ryhmällesi, ota yhteyttä niin sovitaan tilojen käytöstä. Vänölle on kätevä tulla m/s Stellalla Kasnäsista ympäri vuoden.

Frisbeegolf: Vänön rata ei ole pitkä eikä vaativa. Voit lainata Vänö Vänner yhdistyksen kiekkoja. Pieni pantti kiekoista peritään sen varmistamiseksi, että saadaan ne myös takaisin. Tässä kartta radasta:

Geocash: On nykypäivän aarteenetsintää. Vänöllä on geocash rata. Ensimmäinen koordinaatti radalle on N 59°52.243’ E022°11.692’

Kesätapahtumat: Vänön päivä järjestetään perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaipäivänä. Päivällä on satamassa markkinatunnelmaa ja lasten olympialaiset järjestetään niityllä kappelin tien varrella. Iltaisin on kulttuuritalolla tanssit ja elävää musiikkia. Puuvenepäivä on kaksi viikkoa myöhemmin. Silloin tehdään puuveneillä piknikretki ulkosaarille. Myös veneettömille pyritään järjestämään tilaa. Illalla on tanssit kulttuuritalolla.